Ensemble De Blauwe Schuyt speelt Middeleeuwse muziek

Zondag 27 augustus 2017

12:00 – 13:00 uur, Koffieconcert, Kasteel Heeswijk
15:00 – 16:00 uur, Muziek in de Abdij, MRK Uden

Het Ensemble De Blauwe Schuyt is een muziekgroep (Inge IJpelaar en Willem Gerritsen) die vrolijke muziek speelt en zingt uit de Middeleeuwen. Met name het wereldlijke repertoire staat in hun belangstelling. De Blauwe Schuyt speelt in Middeleeuwse kostuums en op tientallen instrumenten die herinneren aan die tijd. Het ensemble heeft een keur aan replica’s van historische muziekinstrumenten.

De Blauwe Schuyt is al 20 jaar actief in de middeleeuwse muziek en speelde op diverse festivals in binnen- en buitenland, treden net zo makkelijk op straat op als in de concertzaal, voor groot en klein, jong en oud.

Over het Ensemble De Blauwe Schuyt
De Blauwe Schuyt uit:
Inge IJpelaar, die aan het Brabants Conservatorium te Tilburg studeerde en er in 1993 cum laude afstudeerde op dwarsfluit. Later heeft ze zich gespecialiseerd in Ierse muziek. Haar veelzijdigheid blijkt uit het feit dat ze verschillende muziekstijlen en instrumenten beheerst. Inge heeft met Willem een eigen lespraktijk: Muziekpraktijk Maaspoort. Inge speelt in verschillende professionele folkbands maar ook klassiek als orkestmusicus of solist in binnen en -buitenland. Bij de Blauwe Schuyt bespeelt Inge allerlei fluiten, doedelzak, draailier en diverse snaarinstrumenten.
Willem Gerritsen studeerde eerst voor leraar basisonderwijs en daarna op het conservatorium. Hij behaalde zijn master op trombone. Later specialiseerde hij zich op authentieke instrumenten en zit hiermee regelmatig op het concertpodium bij diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens is hij verbonden als docent aan CKV de Muzerije, het Fontys conservatorium en is leermeester van de stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch. Willem bouwde zelf vele instrumenten voor de Blauwe Schuyt. Bij de Blauwe Schuyt speelt hij diverse blaasinstrumenten, portatief, snaarinstrumenten, slagwerk en hij zingt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s