Ursula Dütschler. De fantasiewereld van Mozart en Haydn

Zondag 16 juli 2017

12:00 – 13:00 uur. Koffieconcert, Kasteel Heeswijk

We zijn blij Ursula Dütschler weer op kasteel Heeswijk te kunnen verwelkomen, zij is langzamerhand onze “artist in residence” op kasteel Heeswijk. Uiteraard speelt ze de muziek op de fortepiano.

Zij werd in Thun/Zwitserland geboren en kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste
klavecimbel lessen. Zij studeerde op het conservatorium in Bern bij Jörg Ewald Dähler en bij Kenneth Gilbert aan het Mozarteum in Salzburg. In 1990 volgde een studie op de fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University in de Verenigde Staten.

Ursula Dütschler won verschillende concours, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston. Haar omvangrijke discografie bij Claves Records bevat naast talrijke kamermuzikale uitvoeringen opnamen met solowerken van Bach, Balbastre, Byrd, Scarlatti op klavecimbel en Beethoven en Haydn op fortepiano. Behalve voor Claves Records maakte zij ook opnames voor de labels Auvidis, BMG Classics, Brilliant Classics, Camerata Tokyo, Musicaomia en Aliud Records.

Op piano en klavecimbel heeft Ursula Dütschler een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is ze op verschillende podia’s en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziek ensembles. Haar ensemble Camerata 1800 is gespecialiseerd in de muziek rond 1800 en treedt op met veelzijdige en verrassende programma’s in verschillende bezettingen.

In 2005 kwam Ursula Dütschler voor het eerst in aanraking met de muziek en de Movements van G.I. Gurdjieff. Sindsdien volgt ze seminaars bij Wim van Dullemen en begeleidt ze Movements seminaars op de piano in Nederland en Duitsland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s