Muzikaal Tweeluik

Maandag 5 juni 2017 (2ste Pinksterdag)

Deel 1. Anne Heuvelmans (sopraan) en Kiny Wenstedt-Hinlopen (piano).
– Robert Schumann (1810-1856): Liedercyclus ‘Frauenliebe und Leben’
– Jurriaan Andriessen (1925-1996): ‘Vier Reviusliederen’ (1960) op teksten uit het Hooglied en de Klaagliederen van Jeremias (Mijn lief is wit / Hoe onsalich was de stonde / Waer is u lief / Ick hoor de stercke stemme van mijnen trouwen vrient)
– Naspel

Deel 2. Vocaal renaissancekwartet ‘Naedennoen’ met Anne Heuvelmans (sopraan), Çois Schapendonk (alt), Herman Heuvelmans (tenor) en Hans Hoogers (bas).
– Hubert Waelrant (1517): ‘Als ick u vinde’
– Pierre de la Rue (1452-1518): ‘Myn hert altyt heeft verlanghen’
– Tyelman Susato (1510-ca 1570): ‘Myns liefkens bruyn ooghen’
– Thoinot Arbeau(1519-1595): ‘Belle qui tiens ma vie’
– Orlando di Lasso (1532-1594): ‘Bonjour mon coeur’
– Pierre Passereau (1509-1549): ‘Il lest bel et bon’
– Pierre Certon (1510-1572): ‘La, la, la, je ne L’ose dire’
– Josquin Desprez (ca 1440-1521): ‘Mille regrets’
– Guillome Costeley (1531-1606): ‘Mignonne, allons voir si la rose’
– Adriaan Willaert (ca 1490-1562): ‘A quand’a quand’ havea una vicina’
– Orlando di Lasso (1532-1594): ‘Madonna mia pieta’, ‘Matona mia cara’

Over de musici

De grote passie van Anne Heuvelmans (Eindhoven) is het zingen van muziek uit Renaissance en Barok. Ze zingt sopraan bij Octocant o.l.v. Lucas Vis, haar vaste ensemble. Daarnaast neemt ze regelmatig deel aan projecten bij o.a. Hans Kronenburg. Om zichzelf te bekwamen studeert ze aan de Schumann Akademie en volgt ze zanglessen bij Francine van der Heijden en Joost van der Linden. Daarnaast studeert ze aan de MAGO te Antwerpen oude muziek, specialisatie zink (cornetto) bij Marleen Leicher. Daarnaast werkt als vrijwilligster voor het Festival Oude Muziek Utrecht.
Kiny Wenstedt-Hinlopen (Gemonde) volgde aan de Nijmeegse muziekschool pianoles en liedbegeleiding bij A.Seyler (Nijmegen). Later o.a. bij Niek Duiven, Nicole Krijnen en Julia Wasowicz. Ze begeleidt vooral vocalisten (leerlingen van Caroline Spanjaard) en cellisten (leerlingen van Wikkie Vis). 

Het vocaal renaissancekwartet ‘NaedenNoen’ (Anne Heuvelmans, Çois Schapendonk, Herman Heuvelmans en Hans Hoogers) is een jong ensemble, opgericht in januari 2017. Directe aanleiding was een project voor leerlingen van het Udens College in het MRK in Uden, waarbij een aantal demonstraties verzorgd werden met vocale muziek uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Het ensemble bestaat uit vier ervaren zangers, al geruime tijd op hoog amateurniveau actief in meerdere kamerkoren in de regio. Niet geheel toevallig zijn de leden van het ensemble inmiddels ook werkzaam binnen hetzelfde bedrijf, hierdoor worden de repetities vaak na het einde van de werkdag gepland. Voor de vier muzikale vrienden staan kwaliteit en plezier van het samen muziek maken voorop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s