Ursula Dütschler en Frank Wakelkamp: Beethoven

Zondag 7 mei 2017

12:00 – 13:00 uur, Kasteel Heeswijk
15:00 – 16:00 uur, Museum voor Religieuze Kunst Uden

Ursula Dütschler is een veelzijdig musicus die de dramatiek, retoriek en emotie in de muziek op ontroerende wijze weet te vertolken op o.a. de fortepiano. Ursula Dütschler heeft op klavecimbel en fortepiano een omvangrijke concertpraktijk ontwikkeld en is op verschillende podia en festivals te horen, zowel als soliste en als freelance musicus in diverse kamermuziekensembles. Ursula zal samen met Frank Wakelkamp (cello) een programma presenteren uit het oeuvre van Ludwig van Beethoven (1770-1827).

Programma

 • Sonate voor piano en cello in F op. 5 nr. 1 (1796), opgedragen aan Koning Friedrich Wilhelm II van Pruisen
  – Adagio sostenuto – Allegro – Rondo Allegro vivace
 • Thema en 7 Variaties over de aria ‘Bei Männern welche Liebe fühlen’ uit Mozarts opera Die Zauberflöte, WoO 46 (1801?), opgedragen aan Graaf Georg von Browne – Andante
 • Sonate voor piano en cello in g op.5 nr. 2 (1796) opgedragen aan Koning Friedrich Wilhelm II van Pruisen
  – Adagio sostenuto e espressivo – Allegro molto più tosto presto – Rondo Allegro
 • Over de musici

  Ursula Dütschler werd in Thun/Zwitserland geboren en kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbel lessen. Zij studeerde op het conservatorium in Bern aan het Mozarteum in Salzburg. In 1990 volgde een studie op de fortepiano de Cornell University in de Verenigde Staten. Ursula Dütschler won verschillende concours, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston. Haar omvangrijke discografie bevat naast talrijke kamermuzikale uitvoeringen, opnamen met solowerken op klavecimbel en fortepiano.

  Frank Wakelkamp studeerde “moderne” cello aan het Utrechts Conservatorium en volgde masterclasses bij Frans Brüggen, Heinrich Schiff en Christophe Coin. Bij Viola de Hoog studeerde hij af als Uitvoerend Musicus barokcello. In 2000 nam hij een solo-cd op met cellosonates van de Amsterdamse barokcomponist Jacob Klein. Hiervoor verrichte hij ook musicologisch onderzoek naar de voorheen onbekende Klein. Met het ensemble Frank & Friends heeft hij verschillende CD’s uitgebracht.
  In juni 2002 debuteerde hij op de viola da gamba en in 2003 soleerde hij voor het eerst in de Mattheüspassie van Bach. Sindsdien is hij een veelgevraagd gambasolist, naar hij is ook vaak te horen in muzikale gezelschappen

  Advertenties

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s