Ensemble Duodecima met muziek uit de Barokperiode

Zondag 28 mei 2017

12:00 – 13:00 uur, Kasteel Heeswijk

Ensemble Duodecima is een barokstrijkorkest uit de regio Eindhoven-Helmond en staat onder muzikale leiding van Jacqueline Wezenberg. Het Ensemble speelt voornamelijk muziek uit de barokperiode, werken van componisten uit de periode 1650 tot 1750. Het programma op deze zondag is een herhaling van het concert op zaterdagavond 27 mei in de Remonstrantse Kerk in Eindhoven.
Soliste is Anne-Marie van Mierlo op hobo (oboe d’amore).

Programma

 • J.S. Bach (1685-1750) – concert voor hobo d’amore, strijkers en basso continuo in A, BWV 1055a m.m.v. Anne-Marie van Mierlo, hobo d’amore (Allegro – Larghetto – Allegro ma non tanto)
 • Fr. Geminiani (1687-1762) – Concerto grosso op.2-2 (Adagio – Allegro – Adagio – Allegro)
 • A. Corelli (1653-1713) – Concerto grosso op. 6-7 (Vivace-Allegro-Allegro-Andante Largo-Allegro-Vivace)
 • G.Ph. Telemann (1681-1767)– Sonata a 5 in F TWV 44-11 (Affetuoso – Allegro – Adagio – Presto)

 • Over het ensemble

 • Viool 1: Jacqueline Wezenberg-Nijenhuis, Anja Henstra, Riet Jagers,  Herman Zijlstra, Ilona Kuijpers, Marjan Veldhoen-Sleutel
 • Viool 2: Pieter Jansen,  Ine Smits-van Bokhoven, Loek Stoop, Ted Velthoven, Bekkie Doornweerd
 • Altviool: Bram Busschers, Margreet Palies, Karin Schmidt-Vorrink, Ulrich Frank
 • Cello: Madelein Peters-Admiraal
 • Contrabas: Jos Mutter
 • Klavecimbel: Axel Wenstedt (huisklavecinist kasteel Heeswijk)


 • Duodecima is een barokstrijkorkest uit de regio Eindhoven-Helmond. Het orkest is opgericht in 2004 en bestaat uit twintig amateur-muzikanten: violisten, altviolisten, cellisten, een contrabas en een claveciniste.  Ensemble Duodecima staat onder muzikale leiding van Jacqueline Wezenberg. Zij is tevens concertmeester en dirigent, zij studeerde viool aan het conservatorium van Den Haag. 

  Het Ensemble Duodecima speelt voornamelijk muziek uit de barokperiode, werken van componisten uit de periode 1650 tot 1750.  Duodecima speelt eigen orkeststukken, maar  begeleidt daarnaast ook koren en solisten.  Het orkest repeteert eenmaal per veertien dagen op maandagochtend. Dit programma is een herhaling van het concert zaterdagavond 27 mei in de Remonstrantse Kerk in Eindhoven.

  Anne-Marie van Mierlo studeerde hobo bij Anne de Vries en Hans Roerade aan de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Zij behaalde daar haar diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus met de aantekeningen althobo, hobo d’amore en orkeststudies. Zij remplaceerde in verschillende beroeps- orkesten zoals Het Brabants Orkest en het Residentieorkest. Momenteel is zij de solo-hoboïste van het Zeeuws Orkest. Daarnaast is zij een regelmatig gevraagde gast in verschillende orkesten en ensembles. Met veel plezier speelt zij in het Ensemble VIJF! waarvan zij ook de initiator is. Dit ensemble – met een bijzondere bezetting van dwarsfluit, hobo, viool, fagot en harp – bestaat uit vijf bevlogen vrouwen die een afwisselend en boeiend programma brengen. Zij is als hobodocent verbonden aan o.a. Muzelinck centrum voor de Kunsten, KunstKwartier, Phoenix Cultuur.

  Advertenties

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s