Duo Sans Souci met bekende licht klassieke salonmuziek

Zondag 30 april 2017

12:00 – 13:00 uur, Kasteel Heeswijk
15:00 – 16:00 uur, Museum voor Religieuze Kunst Uden

Het Duo Sans Souci is in 2004 opgericht en heeft al meer dan 400 keer opgetreden in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en België. Frans van Dalen is vanaf het begin de pianist. Violiste Loes Dooren completeert het duo. Duo Sans Souci verzorgt de muzikale omlijsting van recepties, congressen, diners en exposities, maar speelt ook concerten als dit ‘Muziek in de Abdij’ concert. Het repertoire bestaat uit (licht) klassieke muziek en de salonmuziek zoals die klonk in de ‘Belle Epoque’ en de ‘Roaring Twenties’.

Programma

Op het programma staat bekende licht klassieke muziek van o.a. Fritz Kreisler (Liebesleid & Liebesfreud en Schön Rosmarin), Elgar (Salut d’Amour), Jules Massenet (Thais Meditation), Brahms (Hongaarse dansen) en meer.

Over de musici

Frans van Dalen is de pianist van Duo Sans Souci en maakt ook de powerpoint presentaties en muziekarrangementen voor het duo. Hij was als docent piano en repetitor verbonden aan het Hilversum conservatorium. Hij begeleidde de cabaretier Fons Jansen in diens klassieke programma’s (Ongewoon Recital en Kleintje Kunst) en nam een CD op met pianomuziek van Ravel.

Loes Dooren (1990) studeerde viool aan het Antwerpse Conservatorium bij Vegard Nilsen en in 2015 studeerde zij met glans af aan het Conservatorium Den Haag bij Jaring Walta. Ze behaalde ook haar Bachelor Psychologie in Leiden. Loes speelt in binnen- en buitenland in symfonieorkesten, theaterproducties, studio-opnames (radio en TV) en kamermuziek. Zij bespeelt een viool van Marino Capicchioni (1966) van het Nationaal Instrumenten Fonds.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s