Spaanse Suites

Zondag 12 maart 2017

12:00 – 13:00 uur, Kasteel Heeswijk
15:00 – 16:00 uur, Museum Religieuze Kunst Uden

DUO+ is opgericht door harpiste Sabien Canton en fluitist Wouter van Breugel. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun eerste schooldag op het Brabants conservatorium. Vijftien jaar later en honderden concerten verder vormen zij nog steeds een duo vol passie voor kamermuziek.
Het duo ontwikkelt muzikale voorstellingen waarbij zij hun inspiratie vinden bij en samenwerking zoeken met beeldend kunstenaars, componisten, dichters, filmmakers en choreografen. Hun interesse ligt in de kunst van de afgelopen eeuw. Zij spelen van België tot Bangkok en van het Concertgebouw tot openlucht Festivals.

Programma

Met ‘Spaanse Suites’ brengt DUO+ een programma met uitsluitend Spaanse Noten, vol vuur en passie, opzwepende ritmes en melancholieke ballades.
– Enrique Granados (1867-1916): 4 Danses Espagnoles; Villanería, Andaluza, Orientale, Jota.
– Manuel de Falla (1876-1946): Suite Populaires Espagnole; El Pano Moruno, Nana, Cancion, Polo, Asturiana, Jota.
– Joaquin Turina (1882-1949): Berceuse.
– Krystof Zgraja (*1950): Etude de “Flamenco” nr. 2.
– Astor Piazzolla (1921-1992): Histoire du Tango, III Nightclub 1960.

Over de musici

Wouter van Breugel begon al op zijn 9e jaar met fluitspelen. Aan het Fontys Conservatorium behaalde hij zijn Bachelor- en Masterdiploma. Wouter trad op voor koningin Beatrix, speelde in het Nationaal Jeugdorkest, remplaceerde in veel gerenommeerde orkesten en trad verschillende keren op met bekende Nederlandse artiesten. Hij werkte voor de Young Musicians Academy in Tilburg en gaf fluitles en methodiek aan het Fontys Conservatorium.
Wouters grootste passie ligt echter in de klassieke kamermuziek (m.n. van W.A.Mozart). Met zijn trio TriDalí (met altvioliste Yvonne van de Pol en harpiste Sabien Canton) won hij internationale prijzen, was te horen op alle grote Nederlandse podia in de prestigieuze serie ‘Het Debuut’ in 2006. Ook met zijn nieuwe ensemble BEAU4 timmert hij flink aan de weg en probeert met interactieve concerten klassieke muziek toegankelijk te maken voor een jong publiek. Als freelance docent werkt hij in Boxtel, Sint-Michielsgestel en in Tilburg. Daarnaast is hij als jurylid verbonden aan het Benelux Fluitconcours. Deze zomer organiseert hij de 2e editie van Flutopia, een avontuurlijke fluit 4-daagse voor gevorderde fluitisten.

Sabien Canton studeerde bij Ernestine Stoop (Tilburg) en Catherine Michel (Parijs). Haar hart ligt bij kamermuziek en hedendaagse muziek. Samen met Wouter van Breugel vormt zij Duo Plus, een fluit-harp duo waarbij de plus staat voor een gastmusicus, dichter, beeldend vormgever of filmmaker.
Sabien is de vaste harpiste van Insomnio, een ensemble voor hedendaagse muziek. Met hen reisde ze over de hele wereld (Finland, Italië, Hongkong, Shanghai, Zuidafrika etc). Daarnaast maakt zij deel uit van het improvisatie collectief MuDaChiefs, waarmee de grenzen van dans, spoken word, muziek en theater worden opgerekt.
Als docente is Sabien verbonden aan het Fontys Conservatorium en Het Kunst-podium. In 2004 verscheen haar harpmethode ‘Harpologie’. Delen ervan zijn inmiddels in vier talen vertaald en in een groot gedeelte van Europa te koop.
Sabien is erg geëngageerd met de Nederlandse cultuur en de harp in het bijzonder. Zij was jaren redactielid van het Nederlands Harp Bulletin en is artistiek betrokken bij het Dutch Harp Festival. Samen met harpiste Miriam Overlach zette Sabien ‘www.composingforharp.com’ op met als doel meer en goed repertoire voor de harp te creëren. Hun instructievideo’s worden over de hele wereld gebruikt door componisten en arrangeurs.

Kortom: voor de concerten van zondag 12 maart hebben zowel Kasteel Heeswijk als MRK Uden twee zeer ervaren en bevlogen musici in huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s