Ensemble De Bezetting en Sabien Canton op harp

Zondag 12 februari 2017. Ensemble De Bezetting en Sabien Canton op harp

Kasteel Heeswijk, 12:00 – 13:00 uur
MRK Uden, 15:00 – 16:00 uur

Hoewel de harp bij velen associaties oproept van romantiek, vindt de echte bloeitijd van dit instrument plaats aan het begin van de vorige eeuw. Met name Franse componisten ontdekken de mogelijkheden en het kleurenpalet van de harp. Op uitnodiging van harpiste Sabien Canton voegden de violist, altviolist, cellist en fluitist van het Rotterdamse ensemble De Bezetting zich eind 2016 bijeen. Hun doel: het uitvoeren van twee prachtige Franse harpkwintetten van Tournier en Roussel. Beide werken zijn verrassend, krachtig, inspirerend, beeldend, origineel en bloedmooi. Op zondag de 12de worden deze twee beroemde kwintetten afgewisseld met de Fantasie van Saint-Saëns voor viool en harp. Allemaal Frans wat klinkt, maar zeer verschillend in klank en emotie.

PROGRAMMA

De musici spelen zowel in Kasteel Heeswijk als in het MRK Uden hetzelfde programma.

– Harpkwintet van Albert Roussel
– Fantasie van Camille Saint Saëns
– Harpkwintet van Marcel Tournier

OVER SABIEN CANTON

Sabien Canton voltooide in 2001 de Tweede Fase opleiding bij Ernestine Stoop (Tilburg) en Catherine Michel (Parijs). Sabiens hart ligt bij kamermuziek en hedendaagse muziek. Met Wouter van Breugel en altvioliste Yvonne van de Pol vormt ze al meer dan tien jaar het trio TriDali. Daarnaast is Sabien vaste harpiste van Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek. Regelmatig zijn zij te zien en te horen op internationale festivals. Als docente is Sabien verbonden aan het Fontys Brabants Conservatorium en het Kunstpodium in Dongen. De door haar geschreven harpmethode ‘Harpologie’ is inmiddels in vier talen vertaald en bijna in heel Europa te koop.

OVER ENSEMBLE DE BEZETTING

Het ensemble wordt gevormd door Caroline Wagner (viool), Léon van den Berg (altviool), Marcus van den Munckhof (cello) en Imre Rolleman (fluit).
Caroline Wagner is al 12 jaar verbonden aan De Bezetting en heeft zich vooral toegelegd op kamermuziek. Maar ook in andere muzikale gezelschappen komt u Caroline tegen, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Kamerorkest.
Léon van den Berg straalde als jong talent al op zijn veertiende bij de Fancy Fiddlers, onder leiding van Coosje Wijzenbeek. Maar, geïnspireerd door grote namen, studeerde hij verder. En niet zonder resultaat, in 2013 won hij de derde prijs bij het Nationaal Altvioolconcours in Amsterdam.
Marcus van den Munckhof studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatorium van Tilburg. Hij volgde lessen en masterclasses bij vooraanstaande nationale en internationale musici. Als solist trad Marcus op bij oa. Het Brabants Orkest en sinds 2013 is Marcus ook verbonden aan het Cello8ctet Amsterdam.
Imre Rolleman is als eerste fluitist actief bij het Dordts Kamer Orkest, het Laurens Bachorkest, het Nederlands TheaterOrkest en Rotterdam Sinfonia. Ook als freelance fluitist zit hij niet stil en was verschillende keren te gast bij o.a. de Marinierskapel, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Doelenensemble. Kamermuziek is zijn passie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s