Plaisir d’Amour

Zondag 15 januari 2017
Museum voor Religieuze Kunst, Uden. 15:00 – 16:00 uur.

Plaisir d'AmourDe muziek van Plaisir d’Amour klinkt sprookjesachtig. De prachtige sfeermuziek wordt gespeeld door het duo Anouk Platenkamp (Keltische harp) en Jos Koning (viool, viola d’amore), beiden zeer ervaren musici. Voorproefje: klik hier.

Het beeld van de Ierse heidevelden, de mistige Schotse Highlands, de rotsen van Bretagne en de eindeloze Zweedse bossen wordt afgewisseld door opzwepende ritmes of  innige romantiek. Maar Plaisir d’Amour schuwt het experiment niet. Daardoor blijft de muziek van het duo steeds weer fris en origineel.

Anouk en Jos zijn gepassioneerde musici die hun instrument tot in perfectie beheersen. Alles wat het duo speelt, leeft tot en met: zowel folk als klassiek en eigen werk. De instrumenten die zij bespelen, zijn al even bijzonder: Keltische harp, vijfsnarige altviool en viola d’amore.

Anouk Platenkamp is afgestudeerd als klassiek pedaalharpiste aan het conservatorium van Maastricht. Zo’n tien jaar geleden werd zij gegrepen door de eenvoud en schoonheid van traditionele muziek en sindsdien heeft zij zich als een van de weinig Nederlandse harpisten in dit genre gespecialiseerd. Anouk Platenkamp bespeelt in het duo meestal een Keltische harp, een poëtisch instrument.

Jos Koning speelt al tientallen jaren viool en altviool en maakte in veel ensembles naam als een expressieve en charmante violist. De ‘viool’ van Jos Koning ligt qua grootte eigenlijk tussen viool en altviool en heeft niet vier maar vijf snaren. De fraaie, donkere toon van de lage snaar geeft de muziek tal van extra nuances. Jos bespeelt ook een viola d’amore, het romantische buitenbeentje uit de zeventiende en achttiende eeuw. Zeven snaren plus zeven extra resonantiesnaren geven een fluwelen klank die prachtig combineert met de harp.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s