Forza Vocale

De kerst staat alweer voor de deur en de bijbehorende sfeer is overal aanwezig. Met het concert van Forza Vocale worden bezoekers aangenaam verrast.

OVER FORZA VOCALE

Gemengd koor ‘Forza Vocale’ uit Berlicum is op 6 september 1993 opgericht. De toenmalige dirigent was Bert Becht. Het programma bestond voornamelijk uit Negro Spirituals, Amerikaanse zwarte muziek, operettes en kerkelijke liederen. In november 1994 kwam er een nieuwe dirigent Stef Fennis. Hiermee veranderde ook het repertoire en werd gestart met liedjes uit musicals zoals “Les Miserables en Miss Saigon”.

dennis-van-den-tillaartDennis van den TillaartVan 2001 tm 2014 stond het koor onder leiding van dirigent Mathieu van der Burgh en veranderde het repertoire opnieuw, waaronder Engelse (klassieke) liedjes. Dankzij genoemde dirigenten is er in de loop der jaren een gevarieerd repertoire ontstaan met liedjes uit opera’s, musicals, popsongs en oudere (klassieke) Engelse liedjes. De huidige dirigent is Dennis van den Tillaart.
Het koor treedt geregeld op in verzorgingstehuizen. Er zijn concerten gegeven met het Nulands gemengd koor en het politiemannenkoor uit Den Bosch. Verder zijn vermeldenswaardig de optredens tijdens de jaarlijkse Sint Jansdag in Den Bosch en de optredens in Kasteel Heeswijk. Het optreden in de Moerkoal in Middelrode met het koor Betje Wolff uit Schijndel, was eveneens een verrassende belevenis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s