aeLiXihr

aelixihr

MRK Uden, Muziek in de Abdij: aeLiXihr
zondag 27 november 2016, 15:00 uur

Ensemble “aeLiXihr” is een blokfluit/gitaar/viool Roots/Folktrio en is voor deze of gene wellicht al een begrip. Feit is dat ze naast concerten in en rond Berlijn al twee jaar op rij werden uitgenodigd om op te treden op het beroemde Bal Folk Festival in St. Gervais in Frankrijk. Het veelzijdige repertoire omvat eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzeegebied in intieme, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie.

Dansmuziek uit de 18e en de 21e eeuw: natuurlijk bedoeld om op te dansen, maar ook uiterst aangenaam om naar te luisteren zonder u te hoeven bekommeren om de juiste danspassen. David, Wendy en Onno spelen oude pareltjes uit onder meer Ierland, Engeland en Nederland in eigen arrangementen met een vleugje improvisatie. Deze worden afgewisseld met eigen composities.

Wendy Wouters

Wendy Wouters  studeerde blokfluit aan het Conservatorium van Utrecht bij Reine-Marie Verhagen en Heiko ter Schegget. Zij behaalde daar zowel het diploma Eerste Fase (1998) als het diploma Tweede Fase (2000). In 2001 studeerde zij aan ditzelfde conservatorium af voor de opleiding Schoolmuziek. Tegenwoordig is zij zelfstandig blokfluitdocente, geeft workshops blokfluitensemble in de Eifel en treedt op in binnen- en buitenland.

Onno de Weerd

Onno is de uitvoerend musicus en arrangeur van het balfolk-ensemble aeLiXihr. Zijn soloprogramma bestaat uit eigen composities en arrangementen en klassiek repertoire uit diverse stijlperiodes, evenals Spaanse, “celtic” en Zuid-Amerikaanse werken.

Hij is op elfjarige leeftijd begonnen met gitaarspelen en studeerde gitaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Lex Eisenhardt en Theo Krummeich, aan de Messiaen Academie in Zwolle bij Hans de Weerd en aan het Real Conservatorio Superior de Música de Madrid bij Gabriel Estarellas. Daarna volgde hij flamencogitaar bij Eric Vaarzon Morel en jazzgitaar bij Hans Kunneman en naam deel aan een groot aantal masterclasses bij internationaal bekende gitaristen.

David Peijnenborgh

David Peijnenborgh studeerde aan de conservatoria van Tilburg en Brussel. Zijn lerares was Kati Sebestyén. Na zijn studie volgde hij lessen bij Herman Krebbers. Sinds 1998 speelt David bij de eerste violen in het Metropole Orkest. Hij speelde eerder in Musica Ducis en het Brabants Orkest, en in België o.a. bij de Vlaamse Opera, het orkest van de Munt, het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en Prima La Musica. In kleinere bezetting maakte hij deel uit van tangokwartet Consorcio fuente y caudal en Malando, ensembles waarmee hij vele opnames en toernees maakte.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s